Yoga

Yoga lär oss ideal andning

 

Många är inte kända för att vara en otrolig absurd-så okarakteristiskt för den annars lysande perfektion av naturen-att människan är först född med inneboende förmåga ordentlig andning, som han sedan förlorar. Spädbarn andas perfekt (särskilt när de sover); Lugn, genom näsan, djupa och avslappnande. En vuxen man eller vaken kan andas så; Han andas kort, intermittent, mestadels hörbart och oftast genom munnen. En av de första stora europeiska yogis, den belgiska André van Lysebeth, sade för länge sedan: om du vill leva hälsosamt, lära sig att andas ordentligt. Kort, enkel och tydlig.

Han kunde också säga vill du leva länge, lära dig att andas ordentligt eller andas ordentligt och glömma sjukdomen; Alla påståenden är helt korrekta. Och vad som är särskilt viktigt i dagens värld av Rush och stress, andning är en viktig förutsättning för psykofysisk avslappning och djup mental frid.

Hundratusentals av de mest skiftande forntida och moderna tekniker (séances) av avslappning och minskning av stress erbjuds idag till modern man för att minska stress och spänningar. Och det är anmärkningsvärt att minst 95% av dessa sessioner börjar med meningen slappna av och andas, sakta, lugnt och djupt… Nej, det är uppenbart, verklig avslappning utan lugn, avslappnad-ordentlig andning. Därför är en av de viktigaste kraven att återvända till naturen och hälsosamt liv just kravet att återvända till naturlig, regelbunden och hälsosam andning.

Vi tar mat med munnen, vår näsa energi?

Den gamla och enkla regeln att munnen tjänar till att äta, och näsan för syreintag, oavsett hur allmänt känd och logisk, sällan tillämpas i dag, även om det är det enda naturliga sättet att andas, andas genom näsan. Även om ingenstans i naturen gör något djur andas genom munnen, verkar den moderna mannen för att försöka perfekt denna typ av andning (det värsta möjliga!). Även spädbarn vet bara andas genom näsan (andas genom munnen lär senare, mestadels, experter är överens, på grund av de påfrestningar som stimulerar ökad andning genom munnen).

Yogis hävdar att andningen genom näsan assimileras av rymd energin Prana som efter (ett nätverk av 72 000 särskilda kanaler eller Nadija), sprider sig i hela kroppen.

Prana är också berikad med mat och vatten, men främst genom andning. Nadia-systemet motsvarar ungefär nervsystemet genom att lära sig västerländsk medicin. Vad är intressant att betona är det faktum att yogis 5 000 år sedan märkte sambandet mellan avkomman av nospartiet nerv i näsan med hjärnan, vilket garanterar ett direktflöde av Prana i hjärnan, och därmed dess välgörande, uppfriskande och effekt på hela kroppen.

Andning genom munnen, när det inte finns någon möjlighet att direktflöde av Prana i hjärnan genom nospartiet nerv, ojämförlig mindre energisk effekt på organismen. Istället för att teoretisera och bevisa, här är ett helt praktiskt exempel. När du har en förkylning, din näsa är igensatt och du bara andas på munnen. Brukar du inte säga under kylan Jag mår bra, jag är bara lite av det.? Verkar det inte logiskt för er att i dagarna av Prana, kunde huvudet inte direkt friska upp hjärnan och därmed hela kroppen?

Hur hjälpte du till?

Det första sättet: att bibehålla vissa blekt tekniker kontinuerligt, även under de kalla, rena näsgångarna. Ett annat sätt: Practice yoga! Då kommer du inte att ha en förkylning.

 

Vad betyder perfekt andning?

Stockholm Center ger stor uppmärksamhet åt korrekt och optimal andning, särskilt eftersom det är till stor del inriktad på eliminering av konsekvenserna av modern ohälsosam och stressig livsstil, och på denna väg korrekt andning är En av de grundläggande stegen.

Det är dock intressant att många som vill lära sig ordentlig andning, i början av denna tid väntar en liten överraskning. I själva verket, när den genomsnittlige mannen önskar att förbättra sin dagliga och mestadels oregelbunden andning, förväntar han sig den första lektionen av en yogiska expert att börja med en övning där Guru kommer att lära honom hur man tar ett djupt andetag och sedan andas ut till slutet… Nej!

Den sanna inlärningen av andning börjar med något som utgör en viktig och logisk förutsättning för korrekt och optimal andning: fysiska övningar som stärker och aktiverar alla de många muskler som är involverade i andnings processen (membran, buk-och interkostal muskler Först av allt, men också många andra muskler i bröstkorgen och tillbaka, och även musklerna i ansiktet och näsan). Det finns ingen perfekt andning om de inte tidigare har väckt alla de förtvinat muskler som redan har glömt att naturen har tänkt en avgörande roll i andnings processen.

Särskilda yogiska övningar (asana) syftar till att förbättra funktionen av just dessa muskler, och för många av dem vid första anblicken skulle du inte ens säga att de har mycket att göra med andning.

Först när det är möjligt att aktivera alla muskler inblandade i andnings processen, yogis säga, kan pratas om början på en seriös inlärning av korrekt, perfekt andning. Hur? Låt oss lämna det till ett annat ämne och en annan historia. Eftersom saken är inte så enkel; Inte gå igenom systemet kom igen, ta ett djupt andetag… Lite mer, mer… Spränga som en fotbolls boll… Bra, det är det första steget i en perfekt andning!